fbpx
All About Vira KlidCoretanInfo

Maksud di Sebalik Nama VK. Siapa Nak Tahu?

Assalamualaikum & salam sejahtera sahabat-sahabat ViraKlid semua..

 

Sedar tak sedar, sudah 6 bulan penubuhan Vira Klid sejak ‘grand opening’ kami pada November lalu. Tapi sampai sekarang masih tertanya-tanya, apa sebenarnya maksud Vira Klid tu kan, kan, kan? Bunyi pelik benau, nak sebut pun tergeliat lidah.

Haha.

So di ruangan ni, VK nak ambil kesempatan untuk share the real meaning of Vira Klid dan dari mana idea asal tu datang.

Tapi tak best la kalau terus cerita macam tu je. Tak saspen. Instead, anda tengok je la flow kat bawah ni ek?

1. Ok, mula-mula kita buka Google and taip Google Translate sampai keluar paparan macam kat bawah ni.

maksud nama vira klid meaning

2. Tukar option translation tu daripada English ke bahasa Czech.

maksud nama vira klid meaning behind the name

3. Alright, so dari sini kita input perkataan ‘faith’ – yang membawa maksud Iman.

maksud nama vira klid meaning behind the name

4. Now, cuba masukkan perkataan kat bawah ni pulak yang memberi maksud Sakinah.

maksud nama vira klid meaning behind the name

Haa, sekarang semua dah tau maksud di sebalik nama VK, which is Iman Sakinah.

“Laaa, then letak je la Iman Sakinah. Sedap apa.”

Alaa, apa salahnya. Vira Klid, barulah hipster! Hihih.

Letak nama apa pun tak kisahlah, asalkan ia membawa maksud yang baik kan? Nama atau panggilan yang baik akan tarik perkara-perkara yang baik-baik juga, insya Allah.

 

Untuk khidmat sewa bilik training atau mengetahui latihan terkini yang diadakan di Vira Klid, jemput singgah ke laman rasmi kami.

-ViraKlid-

Leave a Reply